Kuva: Juha Määttä

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kotona jälleen

Irtiotto on tehty ja tänään palattiin kotiin. Mukavaa sekin. Koti on aina koti ja lomakin jatkuu vielä.

Loma alkoi mummoloista, joissa molemmissa saimme istahtaa lihapatojen äärelle. Kirjaimellisesti. Ihanaa. Siiri ja Pertta -koiruudet- jäivät Ukko-Armaan vanhempien luokse hoitoon. Äitini luona valokuvasimme äidin hardanger-tekniikalla tekemiä liinoja ja verhoja. Upeita ja vaativia töitä. Eivät valmistu ihan noin vain telkkaria katsellessa...



Lisäksi jälkikasvumme pääsi osallistumaan kotoisaan ja vähitellen katoavaan perinteeseen, kun käärimme porukalla papiljotteja; minä mummolle ja mummo esikoiselle =)Hauskaa oli. Aamulla paplareita näkyi muidenkin päässä.

Meidän pohjoinen oli tänä vuonna mukavan ajomatkan päässä Sotkamossa, Vuokatissa. Saimme nauttia aurinkoisista päivistä ja ihmispaljoudesta.



Mukavaksi vastapainoksi rauhaa tarjosivat oma huoneisto ja hiihtoladut.



Reippaimmat meistä harrastivat liikuntaa yhdeksän tuntia päivässä. Minä hiihdin enemmän kuin kymmenessä vuodessa yhteensä. Stepissä olin muiden lomalaisten kanssa ja zumba-tunnilla kanssamme liikkui myös "natiiveja". Tunnit olivat ok, vaikka en koskaan ole erityisemmin hurahtanut steppiin tai zumbaan. Tärkeintä on kuitenkin liike. Ja musiikin mukaan. Illat kuluivat völjäillen ja hiukan myös tunnelmoiden.



Kotimatkalla oli ihan must-juttu poiketa eräässä tietyssä tehtäänmyymälässä...



Rentouttava reissu. Nyt kotoisaa viikonloppua, jossa nautitaan Ukko-Armaan tekemää pitsaa



ja saunotaan omassa saunassa. Lisäksi haaveilen pääsystä elokuviin.

Lomaviikon aikana olin saanut mielenkiintoista postia liittyen tuleviin projekteihin voimistelurintamalla. Niihin palaan huomenissa. Ja huomenna kotiutuvat myös ne kaksi puuttuvaa perheen jäsentä...

Kuva: Kusti Huuskonen

3 kommenttia:

  1. On teillä ollut mukava loma!!! Mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa "kotiin/blogiin"...
    mukavaa päästä taas lukemaan juttujasi!!!
    Ihanan ja reippaan kuuloinen loma teillä...

    VastaaPoista
  3. Oi joi ihanalta kuulosti teidän loma :)

    VastaaPoista