Kuva: Juha Määttä

tiistai 22. helmikuuta 2011

Eräänlaista veneilyä

Luin Millan "Valkoinen koti kaupungissa" -blogia ja pääsin käymään venemessuilla =) Venemessuilta otetut kuvat toivat mieleeni Oskarin Venekirjan.

Teos on ilmestynyt 2001. Sen on kirjoittanut Aleksi Bardy ja kuvitus on Ville Salomaan. Ensimmäisen kerran törmäsin kirjaan ja lähinnä sen kuvitukseen 2000-luvun alussa Mikkelin kuvitusbiennalen näyttelyssä Mikkelin taidemuseossa. Tuolloin kirjan kuvitus palkittiin biennalen kunniamaininnalla.


Kirja kertoo pienestä Oskarista, jonka vaari tarinoi seikkailuistaan isoilla ja pienillä merillä. Oskari kuuntelee tarinoita innolla, vaikka isä onkin kertonut Oskarille, että vaari on ollut töissä ruotsinlaivalla kokkina. Vaarilla on purjevene, mutta purjehtinut hän ei ole Aino-mummin kuoleman jälkeen. Vaari kuitenkin haaveilee s/y Ainon vesille laskusta ja mummivainajasta Ainosta. Vaari vie Oskaria veneilemään ja erillaisiin veneilyyn liittyviin paikkoihin kuten venenäyttelyyn,


purjehtimaan ja


tutustumaan vierasvenesatamaan.


Kuvitus on hieno täynnä erillaisia ja hauskoja perspektiivejä. Teksti on täynnä oikeaa asiaa, mutta hauskasti kerrottuna.

Kirjan loppu ja kuva, jossa Aino-mummo puhaltaa enkelinä Vaarin purjeveneen s/y Ainon purjeisiin tuulta, on liikuttava.


Kesää odotellessa!

3 kommenttia:

  1. Hauskan oloinen teos...liikuttavakin. Täytyy tosiaan poiketa kirjastossa! Kiitos tästä(kin) postauksesta!!! Kesää odotellessa ;o) -huokaus.
    Oikein mukavaa päivänjatkoa!!!

    VastaaPoista
  2. Hei, tulinpa kurkkaamaan mitä sinulle ja blogillesi kuuluu. Oikein rentouttavaa hiihtolomaviikkoa toivotan, vaikkei veneilemään vielä pääsekään... Nuo ihastuttavat purjehduskuvat tuossa kirjassa laittavat kaipaamaan kesää ja ... gastikokemuksia (niitä harvoja) isoveljen purjeveneessä! http://blog.sykarlo.com/

    VastaaPoista