Kuva: Juha Määttä

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pakkaspäiviltä


Viime viikolla kävin kaksi kertaa katsomassa "Mystinen matkaaja" -fantasiaseikkailun Musiikkikeskuksella. Seuranani oli noin kymmemen alan asiantuntijaa, joiden edesottamuksia seurasin esityksen lisäksi.

Esitys kesti hyvin kaksi katsomiskertaa ja olisi kestänyt vielä kolmannenkin. Korografiassa osattiin onnistuneesti tuoda lavalle koko ajan uutta ja mielenkiintoista. Jos pidemmän soolotanssin aikana jalat alkoivat penkeissä uhkaavasti koputtelemaan, niin jo lavalle lennähti jotain odottamatonta, joka taas auttoi jaksamaan.

Ilmapallot kiinnostivat, mutta pian lavalle saatiin isompia ilmapalloja ja taas isompia. Tumman puhuvat pahankätyrit liisivät tummien silkkihuiviensa kanssa ja olivat hahmoina lähes aavemaisia. Hyvät valkoiset liihottivat lavalle kärkitossuissa ja ihastuttavalla tavalla toivat tuulahduksen klassista balettia fantasiaan. Veikeä oli myös värikäs kolmikko, joka tanssi yhteisessä kaulaliinassa! Vaikuttava oli valkoinen verkko, häkki, johon paha vangitsi hyvän ja jota vastaan matkaaja taisteli pelastaakseen ystävänsä. Vaikuttava oli myöskin Kuopion kaupunginorkesteri Atso Almilan johdolla.

Tällainen tapa tehdä lastenkulttuuria on lasta katsojana ja kuulijana kunnioittavaa. Hurraa!

Mutta. Loppu hyvin kaikki hyvin. He ystävystyivät ja elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka! Ja tanssivat toivottavasti taas ensi vuonna...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti