Kuva: Juha Määttä

torstai 27. tammikuuta 2011

Tanssimatto


Ei sellainen matto, jonka johto laitetaan seinään...

Tanssimatto on tanssija Anniina Aunolan suunnittelema juttu, jonka avulla hän on tanssittanut etenkin nuoria tällä seudulla. Pääsimme syksyllä Anniinan koulutukseen, jossa hän avasi meille maton käyttömahdollisuuksia. Saimme myös luvan muokata maton juttuja varhaiskasvatukseen sopivaksi.

Matto on ollut nyt meillä käytössä pari kuukautta ja kokemukset ovat hyviä. Matto ikäänkuin määrittää tilaa ja lapselle oman paikan. Oma paikka on usein turvallisuuden tae, uskallat lähteä liikkeelle, kun tiedät, minne palata. Erillaisia tehtäviä ja harjoituksia voit sujauttaa maton taskuihin, tai niitä voidaan kaivaa salaisista pussukoista. Harjoitukset voi valita niin, että ihan pienimmätkin käyttäjät voivat osallistua omalla tavallan.

Matto voi olla pelilauta, leikkivarjo, istumapaikka, rentoutumisalusta, esiintymislava ... ja paljon muuta! Ja kekseliäänä yksityiskohtana; palkintona ja onnistumisen merkkeinä käytetään pyykkipoikia! Meidän mattomme on tehty lähes kokonaan kierrätyskankaista

Peli huomaamatta tutustuttaa osallistujat tanssin saloihin ja luovan liikunnan harjoituksiin! Tänään juttua pääsivät makustelemaan vanhemmat! =)

3 kommenttia:

  1. Upee oivallus, innostaa varmasti kokeilemaan!

    Sanna :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan on tosi hyvä idea... Voin kuvitella pienet pirpanat, kuinka innoissaan ovat.

    VastaaPoista