Kuva: Juha Määttä

lauantai 29. tammikuuta 2011

Shoppailua

Kaupungissa asumisen parhaita puolia on, että kaupunki on lähellä =) Pitkään pienellä kylällä asuneena nautin, kun voin kävellä keskustaan, poiketa kahville tai kauppoihin ilman, että tapaan tai morjestan yhtä ainoaa tuttua!


Tänään poikkesimme Kauppahallissa. Siellä sijaitsee yksi kaupungin suosikkikaupoistani: Pikku Veneto.


Puoti myy juustoja, kinkkuja, jumalaista pestoa ja muita herkkuja. Herkkujen lisäksi palvelu on erinomaista. Ostoksemme olivat tänään 12 kk vanhaa Piave juustoa, tulista salamia ja pestoa. Sillä aikaa kun Ukko-Armas hoiti Pikku Veneton ostokset, minä löysin vastapäisestä saunapuodista tiskirätin, jossa oli purjevene. Rätti lähti mukaani ja sen sai illansuussa ystäväperhe, johon olemme tutustuneet venereissuilla!



Saunapuodin tiskiä koristivat herkullisen väriset käsintehdyt saippuat!


Tänään nautiskelin täysin siemauksin myös uudesta kamerasta!

3 kommenttia:

  1. Tiiätkö... ihan ajattelin ensimmäiseksi sanoa, että ihania kuvia!!! Kyllä huomaa että kamera on muuttunut! Mutta ihania, herkullisia kuvia! Nam! Pitänee itsekin suunnistaa tuonne Pikku Venetoon! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Täällä yksi, joka nauttii kaupungissa asumisesta ja sen tuomista etuoikeuksista! Kauppahalli on ihan ykköspaikka; ostoksiin, kahville tai ihan vaikka kuuntelemaan paikallista murretta. Tosi hauska juttu, sillä minäkin poikkesin viikolla siellä samaisesta saunapuodissa ja mukaani lähti myöskin yllätys, yllätys: tiskirättejä!
    Mukavaa sunnuntainjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Pikku Veneto on muuttanut Kuopiossa Ykkösherkkuun tasavallankadun varrelle ja Joensuussakin avannut uuden tehtaanmyymälän kuurnankatu 47 Pikku Hiliman tiloissa. Ja valloittaa, ainakin meidän perhepiirin kulinaristit. Hesassakin oli jo Anton&Antoineissa. Heidän jälleenmyyjiään kuulostaa olevan yhä enemmän. Raakamakkarat on ihan huippuja, pieni määrä riittää täyttämään vatsan ja on helppo grillata. Ja luomuvalikoimaa tulee koko ajan lisää. Sieltä saa siis juustojen ja leikkeleiden lisäksi antipastot, hilloja, espressotuotteita, tuorepastoja, vuoristolehmän maitoa, kermaa, jogurtteja, sorbetteja... Siis uskomaton valikoima! Mun suosikit on Piave, speck, pesto ja mozzarella. Niin ja jumalainen cappucino!!! Ja on muuten edullista gourmetavaraa euroopan ykkösmerkeistä ja kaupanpäälle saa mahtavat tarinat ja iloisen mielen!

    VastaaPoista